Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

lizevdb

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Lize via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 02-08-2014 Airplanes as ... (3)
  • 26-07-2014 New York here I ... (3)
  • 20-07-2014 Circle of life (3)
  • 14-07-2014 Don't worry, be ... (4)
  • 05-07-2014 Vrij zijn (2)

Statistieken

Dit dagboek is 5704 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Vrij zijn

Toon op kaart

5 juli 2014 | Door: Lize

Aantal keer bekeken 170   Aantal reacties 2   Holopaw, Verenigde Staten
a A

Vrij zijn

Wéékend...! Ohnee, toch niet. Vanavond zit ik op de nachtdienst voor de kids die nog een week extra blijven hangen. Deze week ging echt ontzettend snel, ik had woensdag vrij met mijn baas en wat andere collega's dus we zijn naar Universal geweest. Zoveel beter dan Disney World! Heel veel gave achtbanen en andere spannende attracties, zijn overal in geweest. Ik vond Spiderman echt waanzinnig, het lijkt net alsof je in de film zit. Het is een 3D vertoning en soort achtbaan tegelijkertijd dus het voelt net echt. Ik vond het Harry Potter dorp ook echt super gaaf, zijn ook in Zweinstein geweest! Hebben we hele gave foto's van :-) Was een hele leuke dag maar ook vermoeiend, dus de overige dagen was ik bijna niet vooruit te branden. Het is leuk werk maar ook zwaar, we maken gemiddeld zo'n 55 uur per week.

Morgen ga ik er even 2 daagjes tussen uit met Rose en Caroline, we gaan een hotel in Orlando boeken. Even lekker eten, in een goed bed slapen zonder spinnen en hagedissen, heerlijk!

Gisteren was het Onafhankelijksheidsdag, 4 juli. Wat een knalfeest! We hebben de kinderen meegenomen naar een groot meer in Saint Cloud, overal waren kraampjes, een podium met een band en een groot strand waar we lekker neergeploft zijn. Iedere counselor kreeg 2 kinderen toegewezen waar we toezicht op moesten houden gedurende de dag en avond, gelukkig had ik twee verantwoordelijke kids dus ik had geen zorgen. Toen de kinderen bij de groep wilde blijven ben ik eventjes rond gaan wandelen op zoek naar meer verhalen van Amerikanen. Ik zag op een gegeven moment een kraampje van een rechter die zichzelf aan het promoten was voor de verkiezingen en ik wilde graag weten waarom een rechter aan zoiets mee moet doen, dus er op af!
Hij had een heel verhaal maar waar ik het meeste kippenvel van kreeg was zijn verhaal over de doodstraf. Veel mensen denken dat Texas de doodstraf het meeste uitdeelt maar dat klopt niet, daar zitten wel de meeste mensen te wachten in hun cel tot ze ter dood worden gebracht. Florida heeft afgelopen jaar de meeste mensen de doodstraf gegeven en zo ook hij enkele keren. Ik was heel erg gefascineerd door zijn verhaal en wilde heel graag weten wat dit voor invloed heeft op hem als persoon. Er zat zeker wel een kern van waarheid in zijn verhaal, ook al ben ik zelf niet echt voor. Natuurlijk zijn er mensen die het 'verdienen' maar het als je er over na denkt is het ja, eigenlijk niet onder woorden te brengen. Hij vertelde me dat er zeker een verschil zit tussen een crime of passion en een (andere) first degree. Ben ik zeker met hem eens. Maargoed, zeker luguber om zijn verhaal dus aan te horen. Ben na een tijdje verder gegaan en zag verderop een sherrif staan. Awesome! Zo iemand had ik nog niet gesproken, let's go haha. Ik heb een badge van hem gehad want het was een super leuk gesprek en we hebben het ook over de verschillen met Nederland en Amerika gehad. Aardige man ook, heel sympathiek.

Op een gegeven moment zag ik een frietkraam die fried oreos verkopen.. kon niet missen, die wilde ik proberen! Eenmaal in de rij hadden Rose en Caroline de kraam ook ontdekt en voegden ze zich bij mij, heerlijk gesmult van de vette hap haha.

Eenmaal terug bij de kinderen waren ze aan het zwemmen dus ben ik neergeploft op het zand en heb lang met Taylor zitten kletsen, mijn favo kid deze week. Hij is heel geïnteresseerd in Europa en stelde heel veel vragen, niet echt average voor een Amerikaans kind. Één van de kinderen zei eerder deze week tijdens de lunch tegen me dat 'Holland is going to defeat the Netherlands!'... Zucht, ja. Amerikanen zijn niet zo sterk in de kennis rondom andere zaken dan hun eigen land, dat blijkt wel weer hahaha. Maar Taylor is daarin wel anders, denk ook wel door zijn opvoeding, zijn moeder heeft een hele goede baan bij een groot bedrijf waardoor ze veel moet reizen en hij hoort altijd haar verhalen aan. Grappig ook om te horen van hem wat hij allemaal in school leert. Veel kinderen vertellen ons dat ze op school leren dat Amerika beter is dan alle andere landen e.d.
We wisten natuurlijk al dat Amerika heel erg vaderlandslievend is maar schrok hier toch wel van. Op een gegeven moment begonnen de kinderen een discussie met mij en Ben, ze zeiden dat Amerika Europa in een paar dagen wel kon verslaan en hoeveel beter Amerika wel niet was. Natuurlijk op een leuke manier, dus wij gingen er vol op in hahaha. Hoe vreselijk hun eten is, dat Amerika waarschijnlijk de meeste schuld van alle landen in de wereld heeft, over de verzorgingsstaten in Europa en over het schoolgeld in Amerika. Ik en Ben moesten 10 staten in Amerika op noemen van hun en dat lukt ons zonder moeite maar toen we hun vroegen om 5 landen in Europa op te noemen begonnen ze al met Australië... Hahaha ik en Ben lagen bijna op de grond van het lachen!

Al met al dus een hele relaxte week gehad! Leuke gesprekken, de activiteiten gingen moeiteloos. Oh trouwens, over de activiteiten gesproken: Ik doe het schieten met de kinderen niet meer. We hebben zelf training gehad hoe we om moeten gaan met bepaalde wapens en we moeten de kinderen leren hoe ze met een .22 moeten schieten maar ik pas daarvoor. Heb het nu een paar keer gedaan en het voelt echt heel erg slecht, wil het niet verder op mijn geweten hebben dus ik heb het met mijn baas besproken en die snapte het wel. Dus ik hoef dat gelukkig niet meer te doen :-) Gisteren bij het strand konden volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar trouwens ook spelletjes doen waarmee ze geweren konden winnen.. Ongelooflijk! Heb de foto hier geüpload, lees de onderste regel maar eens op die foto. Het enige wat deze week minder was dat de kinderen op een gegeven moment in de ochtend naar mij en andere vrouwelijke couselors toe gingen en vroegen met wie wij het bed hadden gedeeld hier van de mannelijke couselors. Pff, ik dacht echt: Waar komt die vraag ineens vandaan? Ik en de vrouwelijke counselors riepen de kids bij elkaar om te vragen hoe dat zat en het bleek dat één van de mannen had gezegd tegen de kids dat hij een weddenschap met een andere mannelijke counselor heeft om met minimaal één van ons het bed te delen deze zomer. Belachelijk! We waren echt furieus, sowieso is het méga respectloos maar om hier met de kinderen over te praten was helemaal not done. Onze baas was al vrij snel op de hoogte en heeft die counselor apart genomen, hij ontkende (natuurlijk), maar wij wisten wel beter omdat alle kinderen het onafhankelijk van elkaar hadden gezegd en met de vinger naar hem wezen. Mocht hij wensen om hier te scoren, dat is hier nog niet gebeurd en gaat ook niet gebeuren. Kan me best voorstellen als je zoveel met elkaar op de lip zit dat er dan iets ontstaat maar dat is bij ons in de groep echt totaal niet. We zijn allemaal vrienden, sommigen hebben iemand thuis zitten en we zijn hier tenslotte niet op Ibiza ;-) Had er in mijn laatste blog al over geschreven maar nu popte het onderwerp dus weer op. Onze teamleider heeft ons allemaal tijdens te lunch bij elkaar geroepen omdat de meiden waaronder ik best pissed waren om die weddenschap en we hebben het met zijn allen uitgepraat. Dat ging vrij vlot, maar ik denk wel dat de gast die met de weddenschap kwam zijn respect aan het verliezen is in de groep om dit soort dingen. Beetje jammer, maar zijn eigen schuld.

Ja, ervaringen doen we hier zat op :-)
Lekker veel aan het paardrijden, heb al door de rivieren gereden en heel hard gegaloppeerd door de natuur! Net als in de films!! Heerlijk! Ik word er steeds beter in, echt heerlijk om te doen!

Ik heb deze week ook de survival met de kids moeten doen, daar betalen ze extra voor, ohmygod. Echt nog verder de jungle in, de kinderen wat moeten leren over de natuur, hoe ze kampvuur moeten maken etc.
Het licht werkte niet meer in de douches en de wc's (die hebben ze bijgebouwd, niet echt een survival meer dus haha). We moesten het dus met de zaklampen doen.. net uit een horrorfilm zo eng, van die houten cabines.. Tenten opgezet en het zag er prachtig uit, heb er wat foto's van die zijn nu aan het uploaden hier. Ons kampvuur was zo goed dat het zelfs in de regen niet uit ging! We hebben ook een plant gevonden die insecten eet, super gaaf! Ik sliep alleen super slecht, zo op de grond in de tent zonder luchtbed.. Argh, had echt rugpijn de volgende morgen. Wel een leuke ervaring al met al!

Toen ik terug kwam van survival lag er een pakketje klaar voor me. Had echt geen idee van wie ik post kon krijgen hier duizenden kilometers van huis af.. Bleek het van opa en oma! Oh ik was echt zo blij! Ze hadden me stroopwafels, marshmellows, gezichtsverf met de NL vlag en een oranje T-shirt gestuurd! Zo lief!! Nogmaals dankjewel opa en oma, zo super lief!!

Ik heb iedereen eindelijk zo ver gekregen in oranje shirts rond te lopen, straks Nederland aanmoedigen op groot scherm! Yeah! Gaat helemaal goed komen hiero. Hopelijk winnen we! Heb Marco Borsato hier kei hard aangeknald in de lunchruimte op de speakers, even wat Nederlandse dingen hier erin brengen! Had al tijden niet meer naar Marco geluisterd maar het voelde zo goed ze weer eens te luisteren en kei hard mee te blèren :-)

Veel liefs!

• <3
  • ohmygod!
  • Fried oreos!
  • Gekregen vd sherrif!
  • net als in de films :)
  • 4th of july!
  • beach
  • check die autobanden!
  • Taylor and me
  • universalll
  • unn
  • Ssst.. NL vlag ;-)!!
  • kleine groep this week!
  • Sonny <3
  • vleesetende plant
  • survival
  • MOOI HE :))
  • our cracky van

Ga naar het overzicht

Reacties (2)

5 juli 2014 21:54 | Door: anneelieswinkelmolen

HOY LIESKE ben blij weer je verslag weer te lezen.Fin dat het pakketje goed is aangekommen, Ik hoop dat je in Orlando weer twee fijne dagen hebt.Gaan dadelijk voetbal kijken, hoop dat ze er iets van maken we zullen een kaarsje branden. Lize heel veel liefs uit Hoogeloon en een hele dikke kusxxxOma en Opa

6 juli 2014 10:18 | Door: Marjo v Gompel

Hey Lize, leuke verhalen ! Fijn dat je t zo geweldig naar je zin hebt! Geniet er nog maar lekker van! Liefs uit Reusel